Thursday, August 12, 2010

: : Kenangan Pasar Ramadhan Tanjung Malim : :

Salam semua

Ha, ari ni lmbt skit aku godek2 blog aku nih. Tadi kt skolah sibuk update markah ujian lisan BM. Maklumlah kaunselor + cikgu BM = Cikgu Yusmi or Cikgu Suhana. ahaksss. Sampai dak2 kt skolh aku dh pening. Mana taknya, bdk2 yg aku xngajar cth PRS panggil aku Cikgu Suhana, bdk2 yg aku Ngaja BM pggil aku Cikgu Yusmi. Suka ht koranglah nk panggil mana satu sbb aku yg pasti kt skolh tu aku sorg jew nama Cikgu Yusmi or Cikgu Suhana tu. tak pe, bg ddiaorg pening2 skit.Imbang Penuh

Sedang aku duk berfikir2 pasar ramadan mana yg aku nk tuju ari ni (sbb kt area Bandar Kinrara nih ada 3 psr ramadan), aku teringatlah pasar ramadan kt Dataran Tanjung Malim tu. Bkn tringatkan ape pun, tringat kenangan bersama kwn2 housemate melenggang2 berjalan kaki bagai rombongan mak kiah ke pasar ramadan tu. Walaupun jauh skit, penat, perut dh dungdang2, maklumlah dah petang, tapi kaki ini tetap digagahi juga menuju ke pasar ramadan tu. Seronok berjalan ramai2 nih. Mana yg ade motor cm Cik Ah dan Cik Nina xpelah, pulas je minyak trus sampai sana. Kdg2 abih je kelas, terus menuju ke sana walau lutut nih dah gigil2. heheheh..Tambah2 kalu kelas abih lmbt, mcm nk berlari je ke psr ramadan tu tkt kuih, lauk abih. Inilah lumrah idup sbg student.hehehee. Cuma ade stu sem tu(xigt sem brape) aku bwk kete abg aku time bln pose. Kuranglh skit penat nk berjln kaki ke pasar ramadan tu. huhuhuu

Tringat time tu sempat gak wat "potluck" ngan mber2 dan kbtln waktu 2 birthday cik mira dan kali kedua lak waktu birthday sam. Igt yg join waktu tu (Wan, Sam, Nan, Muhirman, rinie, uya, sal, lin,mira, sory mane yg aku xtersebut tu yup..lupe la). Semua kuih2 yg tersedia, adalah original dr pasar ramadan Tanjung Malim.hehehe.Bila igt blk semua kenangan waktu tu, wah, best rupenyer wlau sbg student rse agk tersikse bile xberbuka sam2 ngn family. Tp time cam tu kawan2 lah yg jd family kita.

Berbalik pd pasar ramadan Tanjung Malim tu, ahaks, ade gak dr member2 aku berputik cinta di pasar ramadan 2. Ade gak mber2 aku yg rapat ngn mak cik2 jual kuih2 kt pasar tu. Mana yg bercouple waktu tu lak beriringan dgn pakwe dan makwe masing2 (termasuk akulh tu,, hehehe) Ade yg pakwe makwe duk jauh (kl, kedah, kelantan, trg dsb), tapi still dpt gak luang masa singgah di psr ramadan tanjung malim tu. Sblm ni ada kisah antr mebr2 ni bercinta xdiketahui, tapi di pasar ramadan tu, kisah mereka tersebar dlm kalangan kwn2, dptlh tahu mana satu yg blh di 'usha" dan xblh di 'usha".

Makanan kt pasar tu, ade gak yg blh thn sdpnyer. Tp yg sdp slalu la cpt abih. 2lh kalo blh nk berlari je g pasar tu. Menu utama aku waktu tu pun murtabak gak. Wlu org lain dh jemu mkn mutabak tu, tp aku ttp setia ngn murtabak. Mungkin sbb panas dan masam2 (aku suka kuah cuka) tu yg membuka selera aku. Sampai skrg pun, wktu berbuka, mesti ade murtabak.hehehe.

Oklh kwn2, cukuplh utk stakat ni. Skrg ni rase mcm nk je ke psar ramadan tu, bersama2 housemate, roomate n jiran sblh umah (lin, uya). huhuuu...

1 comment:

Butang Pena said...

same la kite sue...
time pose mst teringat blk kenangan mase kat upsi dulu...
ilang sedih jauh dr family sbb ade kwn2 yg best...
org paling suka nasi kerabu yg dak upsi jual tu...pehhh marvelous!!!
hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...