Wednesday, August 11, 2010

~ Kali Pertama ~

Salam semua,

Urm bertemu lagi kita yer kat cini. Ini entry kedua aku utk hari ni. Semua keje dah settle termasuk kemaskini fail2 UBK untuk dipantau oleh PPD (huhu, tkotnyer..cm wktu praktikal je rase). Sambil2 menunggu jarum jam ke 12.35 pm, aku buka lah blog aku nih.

Blk skolh ni aku nk blk bangi jap sbb nk ambik brg yg mak aku kirim kt abg aku. Buah kg katanya. Ha, ade rezki aku nk mkn buah dokong kt blakang umah aku tu. So, bila dh smpai sna, leh la aku ajak akak ipar aku g ninjau2 kt ariani. Ops, jgn igt aku xpose, aku pose beb. Sahur td mkn 2 pinggan. Kalah en.hubby aku mkn. Sampai en.hubby pun heran. Patutlah bdn aku laju je mengembang. ahaks..

Inilah kali pertama dlm idup aku, aku bgn sediakn mknn utk sahur. Sblm2 ni, hrp maaf la. Mak aku yg buat smua tu. Kalo dlm family aku, aku lh org plg last skali bgn time sahur. Sampai mak aku berbaldi2 dh bebel ngn aku. Tapi aku tetap aku. Sekarang, dh jd bini pd en.zarmiza, terpaksalah aku bgn panaskan lauk (udg msk merah), nasi dan goreng telur mata. Tepat je jam 4.00 am, enset aku bunyi. Trus aku bgn, en. hubby pun bgn gak. Aku panaskan lauk, buatkn air teh dan en.hubby lak duk cbuk nk grg telur mata. Dia ngh terkial2 buka api dapur tu, aku suh je dia duk luar, biar aku je buat. Bkn ape dpur tu kecik skit, ssh if ade 2 org kt dpur, asyik nk terlanggar jew.

Then, bila dh siap mkn, en.hubby dh ngadap FB nyer dan aku pun duklh belek2 buku kt cti. jam br kul 4.30am. En. Hubby tanya aku xmo smbg tdo ker. Aku ckp, nt gemuk, perut buncit. xmo tdo. Ceh, eksen aku nih, jam dh 4.45am, mata dh mula merewang ntah mana..ngantuk la plak. so, apelg, aku pun smbg tido, tp xbaring..tdo smbil duduk kt bwh tepi katil dan kpala sndar je kt tilam. Kesian laki aku ckp, cm kena halau jew. Hahaha...ala, aku xkisah pun. Asal aku leh tido pun ok. tp, 2 minit jew tdo cmtu, jeles tgk en.hubby baring, aku pun merangkak naik tdo kt tilam. smpai pgi..6.35am en hubby kejutkan.Wah, dh lmbat, aku pun apelgih dh cm cm pelesit la bersiap. Jgn igt aku xmandi lak, smpat agi aku mandi dan solat tau.

Huh, dh kul 12.35pm. time to cabut dr skolah ni..ok lah semua..selamat berbuka puasa. Hari ini aku xpyh pening2 nak masak apa, sbb en.hubby janji nak buka kt luar.. Yaaaaaaahooooooooooooooo...i cao dlu yup. daaaaaaa

2 comments:

Butang Pena said...

wahhh sue awalnya balik skola...
bestla...
org selagi x 2.40 mmg x kuarla...
uhuk...
tp semangat blk ni sbb nak masak spageti!!
hehe...pose baru sehari dh sibuk cite psl menu buka pose kan... ;)

Pensel Cyber said...

skolh su 2sesi la diela..tu blh blk awl..
ala..biaselh, bln puaselh plg byk mse utk bertukar2 menu, berckp ttg menu..
kalo kt skolh sue tu, kt ofic, bising jew mntk idea nk msk ape..
kite yg br kawin ni snyap jer, sbb msk just simple2..xnk share idea kot2 kena gelak ngn diaorg jew...hahahaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...