Sunday, August 15, 2010

~ Haiwan Pun Ada Rasa Dihati ~

Salam semua dan Selamat Berhujung Minggu

Hari ni dh msuk hr ke-5 umat islam di dunia ni berpuasa. Semoga hari2 yg berlalu dan akan datang dipenuhi dgn amal bg memenuhi bulan yg mulia ni yup.

Pas siap aku jemur kain tadi, ngemas umah skit, en.hubby xde kt umah (keje) aku godek2 dia nyer FB. Terkedu dan rasa terharu aku tgk video dr mber en.hubby yg dia post kn dkt wall. Ni aku post kt cni lak:


Apa pendapat korang bile tgk vidoe ni. Cheetah tu yg tgk lapar pun, blh menahan laparnya krn nk selamatkan ank monkey tu. Mungkin ade rasa bersalah dlm hati Cheetah tu, ade rasa kesian. Binatang yg xdikurniakan akal mcm manusia ade rase belas kasihan pd ank kera tu. Tapi, kenapa manusia yg dikurniakan akal, dikurniakan dgn rasa kasih syg msih smpai ht membuang ank2 kecik yg xberdosa. Tgk dlm 2, 3 hr after aku post entry ttg baby dibuang, msih ade lg kes 4 bayi yg dibuang dlm jangka waktu 24 jam saja.

Dan Apa pendapat korang gak ttg pelaksaan hukuman mati terhdp org yg buang bayi ni. Pd aku Hukum jew dua2 yg bersalah tu. (lelaki+pempuan). Urm, aku pun dh xtau lh nk komen ape ag.
Cukuplah aku mendoakan org2 yg membuang baby ni diberi rasa kesedaran dan keinsafan agar perkara yg sma xberulang lg. Sekian.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...