Friday, November 5, 2010

silent mode

Salam semua...

ahaa, now kat rumah aku nih sedang dalam mood senyap. Korang jgn pikir aku merajuk hati dengan en.hubby yup. Ni disebabkan aku dah memulakan agenda menyiapkan assignment aku.


Silent Mode..hehehee

Kalo kamu-kamu ade baca entri aku yg lepas-lepas, aku ade cakap aku tlh pegi taklimat induksi. So, kursus induksi kali ni memerlukan kami-kami cikgu yang dilantik thn 2008 perlu menyiapkan dua assingment individu.

Ala, stakat dua asgmnt pun nak kecoh. Kacang je tuh. Petik jari je beb. (ha, belagak la ko ye sue??). First dapat asgmnt tu, aku masih berjimba-jimba. Sebabnya masih lmbat lagi nk smpai tarikh kena hantar asgmnt tu.Tarikhnya maybe hjgn bln Nov ni or awal DIs. (satu petanda suka buat keje last minute..kakakaka).




Tapi, bila sekolah call, ckp aku kena g bawak bebudak PRS (pembimbing rakan sebaya) kursus pd 10-12 Nov dan lagi aku ade kursus dari PPD anjurkan utk guru-guru kaunseling dalam tarikh 20-24 Nov. Terus aku rasa rambut aku yg lurus nih, terpacak ke atas ( g mana ropenye ye..buruk sgt eh..blh pengsan bila en.hubby tgk bininya nih..hahaha)


ginilah gayanya..

So, apa lagi, dua hari cuti duk kat umah ni, aku berusaha siapkan asgmnt aku. Berusaha cari bahan-bahannya. Sekarang baru aku rasa susah nak buat asgmnt ni. Sebabnya tak de bahan. Semua bahan bergantung di Cik Google. Berpinar-pinar mata nih duk nengok bahan-bahan tuh. Dulu time blaja xpe, library ade, buke rujukan bersepah leh cari. Sekarang rase tak lepas nak bernafas nak cari bahan rujukan. (padam muko kau su, tadi belagak bkn main). Lagipun aku kena studi nota p.point yg KPM bekalkan utk exam induksi ni. Adooiya, camano nih....tulun--tulun..


boleh tercabut bijik mata duk ngadap PC jer


Hurm, so, nanti, kalo aku lambat update belog aku nih, harap kamu semua faham yup. Sure aku cam lipas kudung je studi nota-nota exam tu then nak kena siapkan asgmnt tu..Ok yup, aku cau dulu...Kena kontrol masa..hehehehe...sekian...wassalam..:D


Thursday, November 4, 2010

~ Sakit mata nengoknya ~




Haih, pepagi nih boring duk rumah, maklumlah orang lain belum start cuti, sekolah aku dah cuti dari semalam. So, oleh kerana keboringan pepagi nih, aku keluarlah g beli "Berita Harian" dan aku terus ke bank untuk bayar kereta (cash machine).

On the way balik tu, sesampai je kat traffic light (merah= berhenti, mase ni duk line kanan), ade satu kereta depan aku, tetiba pemandu lelaki tu keluarkan tangannya dr tepi tingkap, dan mencampak satu plastik kecil. Tak silap aku plastik tu, plastik dari fast food yg glemer kat malaysia nih. Aku mengomel sendiri "hish orang nih, tak malu ke buang sampah camtu".


hah, macam nilah gayanye org tu campak sampah

Kemudian, dicampak lagi sampah dari keretanya. Dan mungkin dia perasan aku perhatikannya, dia pandang cermin tengah. So, aku pun pandang je lah. Kemudian aku nampak pemandu tu tutup tingkap keretanya tu. Pada pendapat aku, mungkin dia dah segan kot.

Hishh, tetapi dengan tiba-tiba lak, anak-anaknya kat sit belakang tu lak buka tingkap dan mencampakkan sampah (plastik, bekas air). Kemudian si pemandu tu, lagi sekali buka tingkap dan mencampakkan tisu. Grrrrrrrr, geramnya aku tengok. Memang rasa sakitlah mata. Hurm, tak de rasa tanggungjawab langsung kt persekitaran. Apa lah salahnya simpan dulu sampah tu, nati dah sampai kt rumah ke buanglah kt tong sampah. Dan aku rasa bukan aku je yang sakit mata nengok tu, ade gak penunggang motosikal yang ade kat situ memandang ke arah family tu.



So, aku yang nengok ni, tak tau nak buat apa. Takkan aku nak turun g kutip sampah tu. Kang tetiba hijau lak traffic light tu. Hhuhuhuhu. Tapi, ade uncle yg bwk motor nih mcm marah. Aku tak delah dgr dia ckp apa, tapi aku nampak uncle tu tunjuk sampah tu dan tunjuk ke arah kereta tu sambil menggelengkan kepala. Tetiba pemandu kereta tu hon kat uncle tu. Marah kot. Dahlah dia buat salah, nak marah orang lak. Hurm, memanglah pemandu tu, tak ingat ke anak-anak ade dalam kereta tu, tengah belaja tindakan yang ayahnya (maybe) buat. Sepatutnya bagilah contoh yang baik kat budak-budak tu. Haih, tak tau lah nak cakap apa. Kalo korang ade kt tempat aku tu, apa tindakan yang korang buat??....:)

Then, bila dah lampu hijau kitaorg pun jalan. Maybe kereta family tu kereta manual, agak slow la, so, aku tukar line ke kiri, dan potong kereta tu serta dengan berani aku memandang orang-orang yg ade dalam kereta tu. Tapi sempat aku tengok muka pemandu tu macam bengang je..huhuuuuu..sekiannnn..

Tuesday, November 2, 2010

~ Den Poioe Soromban ~

Hurm, semalam aku bawak student aku ke Malaysian Institute of Arts kat Taman Malawati. Hari ni lak aku bawak dak-dak ni ke Seremban. Almaklumlah, kan dak-dak form 3 sekarang sedang berhoneymoon. So, cikgunya yg prihatin ni menganjurkan aktiviti-aktiviti berpekdah untuk dak-dak ni. Bkn main suka diaorang tu.

Haih, dak-dak sekarang ni beruntung btl. G lawatan dah tak bayar ape-ape, dapat lagi duit belanje 10 hengget. Seingat aku dolu-dolu kalo nak g lawatan sekolah ke mana-mana, sure kena buat muke sposen untuk merayu ngan mama kesayanganku bagi huit. hehehhehee.. Dolu lain cikgu sue eh..skrg ni lain...

So, sesapa yg nak cuci mata tu, meh-meh tgk pic cikgunya yg beriye bergambo ni ha :D


1st skali, kami singgah di kilang YAKULT


Ni dah sampai muzium dah ni..


aci tak cikgu yg kecil molek nih (ahaks) merempit lawan abg2 posmen



masih di muzium




now, dh kat ladang "dragonfruits" (tp tu xtau buah apa...korang tahu x?)



aku lagi la....


kesian ngn dak-dak ni..panassss katanya..


hurm, time to buy this....sodap!!

Sekian saja entri hari ni...:D





GiveAway Domain From MelRomeo.com

Hahaha, ni kali kedua aku kena Tag. 1st dengan Diela Zaimi (award) dan 2nd ngn Lin. Thanks ye kawan-kawan. Anyway, aku nak try gak contest nih.

GiveAway Domain From MelRomeo.com




GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM

So, sekarang aku kena Tag 5 kawan-kawan yang lain (ini senang saja..hehehe)

Diela Zaimi

Cik Zatil

Tihara

Laylamessy

Lizzie Yasmin

MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG

GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM


Sekian Terima Kasih









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...