Friday, August 20, 2010

~ Hari Nget Ngot Aku ~

Salam kengkawan..

Cube tgk ape pelik sgt tajuk entri aku nih. Haha, urm, mmg ari ni hr ngengot utk aku. Mana tak ngetngotnyer, jln yg aku lalu hr2 (kalo tgk kesan tayar kt jln tu pun blh cm 2 tyr krete aku..heheh) pun aku blh tersesat. Huahuahua.

Nk ckp tersesat 2 xdelh kot.cume tersalah exit. Kononyer, ari ni aku bgn awl coz nk singgah petrol palm. Mlm td dh suh en.hubby isikn mnyk. Dia ckp mls nk kua mlm2. So, biasenyer 6.50 br aku gerak dr umah, tapi td 6.45 aku dh gerak dah. So, drive kreta pun sopan jew lh ari nie (kalo x, cm pelesit aku drive) .

Dr KESAS tu, aku exit ikot Lebuhraya LKSA. Ntah apa yg aku duk brangan, patutnya aku exit lgih skali ke Alam Impian, ni aku trus jew msuk tol nk ke Shah Alam. Yg xthn tu siap bebel ag (mse tu xsdr lg dr dh tersesat dr lndasan.ngehngeh). Biasenyer tol aku lalu tu just rm 0.60, tp ari nih rm 1.20. Aku ape lgih bengang giler rse..smbil drive aku duk bebel lgi "apa hal tibe2 tol ni naik. Aritu ckp mmg xkn naik, ni dh dua kali ganda dh ni. Igt aku kaya kew ape. Bankrup la hr2 nk byr tol nih. Huh, baik naik beskal mcm mat bangla tu lg baik (kbtln ade mat bangla naik beskal kt tepi hgway tu..) ". Dan tetibe jew rase pelik, apahal lain mcm je jln ari nih. Br aku sedor, sesat rupenye aku nih.

So, bile tgk jam dah 7.10, aku tekan2 pedal mnyak krete tu (td sopan, now dh jd pelesit). Mata lak mula melilau2 cm katak lapar cr exit terdekat utk aku "u turn" blk ke Alam Impian. Akhirnya dpt gak aku cr exit tu dan ptah blk n terpaksa byr tol rm 0.60.hukhukhuk... Then 7.25 aku smpai kt skolah, smua org dh g assembly. Nasib baik pengetua xterpacak dpn pagar ari nih. Fuhhhh...kalo zaman skolah ni, sah2 dh kena denda kutip sampah ni (cm biase jew kan..hehehe). Tapi nasib xbaik gak ari nih sbb kena tol (rm 1.60 + rm 1.20 + rm 0.60 = rm 3.40: utk sehala; meh sapa nk wk amal byrkn tol aku..hehee). Kesimpulannya, len kali bwk kreta jgn duk brangan yer. Padam muka aku!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...