Wednesday, August 18, 2010

~ Eyeliner Ku patah ~

Hye semua...

Ha, pg td ngah kalut2 mekup nk g keje, tup eyeliner aku jatuh kt lantai. Aku igt xde ape2. After dah tepek fondation, tepek bedak, tibe time aku nk pakai eyeliner yg jatuh td tu rupenyer eyeliner tu dh patah. Aku ni bkn pkai eyeliner yg pensel, xgak pakai yg cair, tp pakai yg cm yg dlm pic bwh ni:


Dah eyeliner tu xleh pakai, aku cover jelh ngn maskara. Inilh namanyer pempuan, kalo dh biase mekup tu, mmg xleh kalo xtepek, xconteng muka ni. Dulu2 mse time blaja xlah aku ghairah nk bermekup nih. Tp mse praktikal, akk knselor tpt aku praktikal tu suh blaja2 mekup. Pas dr tu aku try la test dan ade gak aku blaja skit2 dr mber aku. Dan skrg nih, bile dh pndai mekup skit2, mulalh demand, nk kuar je msti kne pakai mekup..abih nk cepat pun aku mesti tepek sekurg2 bedak, lipstik n blusher.

Biaselh kan nk suh muke npak berseri skit. Tp aku xdelh mekup tebal2 sgt, just simple2 jew. 1st aku pakai foundation then ratakan ngn bedak. Aku ni jenis xbrape suka pakai eyeshadow, so tulh aku cover ngn eyeliner n maskara. Utk mata nmpak galak,comel..pakai maskara n eyeliner itam. Kalu xnk over sgt, pakai kaler dark brown. Urm, teknik pemakaian maskara juga penting. Utk nmpak bulu mata xberkumpul, pakai maskara dgn cara "zig zag" then jgn lupa pakaikn maskara tu kt bulu mata bwh gak.

urm..chantek2...hehee

Dah mata nmpak cntik, pakailh blusher n lipstik. Utk nmpak lbh segar, pakailh lip gloss skit..huhuuu. Ha snang dan cptkan. So, dh siap.. sblm kluar tu tgk muka kt cermin then senyum yup, agar bg mood yg ceria utk kita lalui hr itu. Sekian.

2 comments:

Butang Pena said...

mata sue ke tu?
cantik...hehe... ;)
same la kita pun pkai eyeliner cmtu jenama Silkygirl...
mase study dulu x reti pun...
dh keje ni kalo x pakai mmg x sah...hehe
yela, kalo x nmpk pucat je kan...
bdk pun takde selera nk tgk...hehe

Pensel Cyber said...

hahaa diela..tu pic mata tu su curi kt google..
2lh psl..kalo dh pucat, bdk nk jumpe pun tkt..
muke cm org lapor je kot..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...