Tuesday, August 3, 2010

~Biskut Raya Punya Hal~

Salam...

Aiyok, ape ke hea nye nih, tgk ank bulan utk tentukn tarikh pose pun bln lg, aku dh ckp psl biskut raya ngn kuih raya ni. Aduihh, advance btl kan.

Mana taknyer, kalo g kedai2 or supermarket mane2, sure blh nampak dah bertimbun biskut raya yg dijual. Tu yg buat aku terliur2 tgk biskut raya tu. Lagi terliur2 bila tgk tart nenas.huhuhuu.

Tadi, aku g giant cr brg dapur, msuk je pintu utama giant tu, trus nmpak biskut bertimbun2 kt ctu. Aku ape lagi, saje g nyendeng sibukkn dr tgk biskut raya tu. Macam2 jenis ade, biskut tart, almond, mama carries, samperit(btl ke aku eje nama biskut nih), dahlia.urm mcm2. Padahal kt skolah dh byk kali aku rase biskut raya, yelh, sblm pose ramailah cikgu2 bwk tester. karang dah msuk bln pose, semua meliur je tgk biskut tu..ngehngehngehhh.


ntah mane2 aku copy gbr ni..heheehee


Continue cite td, tgh2 aku tgk2 biskut tu, ade mat bangla tgh ssun tisu kt sebelah biskut2 tu. "ha, kak.biskut raya ini manyak sedap,ini biskut ah, tiap2 taun saya pos blk kg. Saya punya kg xde ini biskut bila raya. saya punya amma suka ini biskut.akak tau buat ka?". Aku dlm hati, 'apahal lak mat bangla nih. Tak kan mau mintak resipi biskut ngn aku kot'. Aku pun ringan mulut bertanya (pdhal mse kecik2 mak sllu pesan jgn b'ckp dgn org yg kita xknal), "biskut ape yg awk sllu pos?". Mat bangla tu ckp "biskut makmur, sedap". Aku meninjau2 kt ctu, aku xnampak lak biskut makmur. Aku dengan tak puas hatinya bertanya lg,"mane biskut makmur tu, xde pun". Mat bangla tu pun tunjuk, "ini". Skali aku tgk, aku nk gak tergelak, "ini bkn biskut makmur la, ini biskut almond". Mat bangla tu ckp lg "itu biskut, kaler putih, msti biskut makmur".Kbtln coklat almond tu disalut ngn coklat putih. Itu yg mat bangla tu t'kompius kot. Aku tergelak dan ambik stu bekas biskut almond dan tart. Dan berlalu tinggalkan mat bangla tu dlm kekompiusan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...