Monday, May 25, 2009

HARI GURU




wah...sronoknyer....bile dh btl jg antr golongn pndidik nie...
baru aku tau betapa sronoknya smbut hr guru nie...mana taknye..the day yg blh kita berseronok atr mber2...student..yela, slalunya g skolah serius aje kdaannya..maklumlah cover sopan..hikhik..so, hr tue hr tuk guru2 lepaskan yg cover2 slama nie..huhu...
dulu, aku rasa cm jd cikgu nie xbest jer..dn mmg aku xminat lgsung nak jd cikgu nie..mse form 6 dlu, aku b'cdg nk ambik law..but my mum xkasi..bkn aku xlayak mintak..result aku strong kata cikgu aku la..yela antr best student skulah..hihihi..tp bila my mum xkasi, aku dh xde mood nk isi borang upu aku..yela, dlu mse aku dpt tawaran ke politeknik utk food tech dip, my mum dh xkasi dh..suh aku ambik gak form 6...bila dh dpt result lak..suh aku jd cikgu..my mum say, jd cikgu nie snang..byk cuti..blh jage ank..huhu..tul ke..so, aku pun apply kt upu tue 7 pilihan smuanya pendidkan dan pilihan last aku buat law..pelikkan, patutnya aku ltk law kt first choice..tp aku isi tue skadar nk mmuaskan hati aku je yg lara nie..huhu..
urm, skrg bila dh jd cikgu nie, aku dh mula sronok ngn keje aku..cuma kdg2 tue stress gak la ngan krenah student yg entah apa2..tp nk wat cmane..bdk2..


Saturday, May 9, 2009

AFTER INTERVIEW....=(

aku dh slamat interview..but aku still risau...y????
coz aku x dpt jwb apa yg ditanyer...
yelah..ade ke patut dia tanya psal teori kaunseling..if datin tue mtk aku terang slh stu teori yg aku mahir sure aku boleh jawab...nie datin tue tanya sal teori motivasi maslow untuk pelajar disiplin dan teori eric burn...terkulat2-kulat aku nak menjawab....but aku cuba jwb apa yg aku tahu..tp xmendalam sgt la sbb aku xmahir teori yg ditanya..aku lebih pd REBT...huhuhuu..apa2 pun doakan aku aku berjaya yer....

Tuesday, May 5, 2009

risaunyer...

wah..risaunyer..esok nak kena g interview kt putrajaya.....
apalah yg ditanyer yek...
aku rasa aku dah study dah..but still risau semacam jer..
yelah..study pun, but penemuduga tu sure macm2 yg boleh ditanya..tu yg buat aku takut..
aper pun aku kena relaks....ok..chaiyok2...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...