Friday, June 25, 2010

1st time date after married...

wahhhaaa...xsabar nk nunggu en.hubby blk..hihiii..gedik je bunyi..:D
en.hubby janji mlm td," esk xyah msk..kite kuar mkn k..sblm tu nk sggah kt Pantai Medical Centre..nk tgk mber kt wad.."....waaa..aku ape ag..dgr je xyah msk, aku on je"ok...emm..bestnyer"..
biaselh awl2 kawin nih, mne rajin sgt nk msk..duk 2org je...lgpun br nk merangkak utk blaja msk...huhuu..pdam muka aku, mse ank dara dlu mls tul nk msk dapur..asyik kne bebel ngn akak aku je..skrg..hahhhh, ambik kau, pndai xpandai, t'pakselh msk..huhuhuuuu... 1st time msk, aku msk sardin je..telur dadar n ayam crispy ready maid tu...hahahaaaa......bkn ape...sbb byk brg xde..so, msk yg tu ckuplh...en. hubby blk keje.."ini je yang...mcm mse bujang gak msknnyer.." sambil tersenyum...aku ape ag..."ala, b tgklh ape ade kt dpur tu..???...su xtau pasar segar kt cni kt ner.."...aku dh mula mrajuk..hihiii..."ok2..esk ptg kite kuar cr kedai k..." urm, nsib baik aku msk tu cm ok je kot..sbb tgk en. hubby berselera je mkn..hahaha...

uikss..ape da aku merepek ni...dh mrapu2 dahh....
yelh, skrg ni sorg2 kt umah, en.hubby blk keje lmbt ari ni..
uhhhh boring...smlm pun lmbt gak...ni yg aku duk mrapu kt cini utk hlgkn boring...
nk tido..xrse ngantuk....so, laju je aku menekn butang2 laptop nie...
manelh en.hubby nk bwk aku g mlm nie..katanyer, nk g tgk mbernyer kt Pantai Medical Centre,
then...pastu nk g jln2..g dating lah katanyer...
xsabor aku nk nunggu mlm ni..yelah, maklumlah...sblm ni dating time b'cinta lain gayanyer..
dating time kawin nie nk gak thu gayanyer cmne lak..2 yg xsabor utk 1st date ni....
if kawan2 nk thu ape cite date aku mlm ni...nt aku karang pnjg2 kt blog nih after date tu..hahaha
urm..xnak ah karang pnjg2..skit2 udoh ler...kasi rahsia skit..hihii..poyo tul la aku nie...:)
ok guys....t jumpe lg k....(rse cm nk ajk en.hubby g mkn2 kt saloma bistro lah..hihiii)

Thursday, June 24, 2010

- review my wedding -

huhhh...bile duk saje2 cmni smbil mnunggu my hubby blk. aku meninjau2 pic mse wedding aku...hmmm...lega sgt bile smuanyer berjln ngn lancar dan selamat...igt lak aku kisah wktu mjlis aku b'lgsung..huhuuuu..

ma aku dh mula risau bile tgk gulai dh mkn kurang..sdgkn waktu tu rombongan pengantin lelaki belum lgi smpai...tp, mmg org2 di dapur dh sediakn utk rombongan'pengantin lelaki..ma aku risau tkt2 org yg dtg wktu ptg dh xde lauk utk dimakan sdgkn waktu tu jam br je nak msuk kul 2 ptg..aku jd pelik...cmne leh jd mcm tu..aku nmpak cm xdelh rmai sgt org yg dtg..aku tnye abg aku...huh, skali aku kna mrh...abg aku ckp "ko duk dlm blk, mne ko nmpak org xramai??"..
rupenyer2 time aku ngh mekup td..semua abg2 aku berkejar mlyan tetamu yg sgt ramai..hihiiii,...aku je xtau..yelah time kul 12 lbh..time semua org lapar.. then waktu tu gak..time org2 yg keje ngah rehat...so, tulah waktu puncak tetamu yg hadir dlm lingkungan jam 12 tghr - 1.30 tgh...mmglh wktu tu ngh duk dlm blk...sdg dimekupkan..hehehee...ptut ah abg aku mrh,,...

bayangkan lah..nasi dimask ngn 2 kawah besar, tmbah lg msk ngn priuk2 nasi letrik yg saiz plg besar kt utas umah pon abih..gulai/kari daging lmbu 2 ekor pun xcukup ag..ayam bpuluh2 ekor msih xckup lg...hahhhh...t'kejut ma aku..hingga dikerahnya ank2 lelakinye (eg dan abe ni) utk g beli ayam...mak cik2 aku lak kt tmpat msk,merebus telur masin utk cover mane lauk yg xde...
mmg wktu tu keadaan sgt kalut..org lain dh mule risau..
tp aku..duk tersengih jer kt plamin bersama hubby utk posing..hahahaaa...

nsib baiklah waktu rombongan hubby aku dtg tu, tetamu dh berkurangan.. mmg tabiat org kt tmpat aku...xmo dtg time pengantin lelaki smpai coz tkt susah nk mkn..
dh dlm kad ditulis waktu aku b'sanding, so..diorg prepare dh kot xnk wktu tu..2 yg time kul 12 tu ramai sgt yg dtg tu..but, my frenzz, sure menunggu time wktu bersanding.. hihiii, 2lh ramai je mber2 aku time aku bersanding tu... but, kesian gak mber2 aku tu..dh aku kt plamin, mne nk sembang ngn diorang kt bwh....sorry frenzz, if lynan aku krg memuaskan...:)

then, after rombongan pengantin lelaki blk....kul 4lbh tu lak, rmai lak yg dtg..mybe time tu org blk keje kot..abg2 aku mula naik kt umah, malu katanyer..lauk cm xcukup..hahah..tp, ma aku ckp..ayam dh digoreng..tggu je skjp ag...mcm 2 skali ke mjlis aku tu..huhuuu...jd time 2 smpatlah abg2 aku bergambr ngn aku...smbil menunggu lauk siap....mjlis aku xabih pd ptg 2 je...dlm kul 9lbh pun msih ade tetamu yg dtg...huhuuu tp diaorg mkn mana lauk yg ade je...gulai adelh skit2 lg..telur masin dan ayam goreng serta tembikai..yg lainnyer licin....huhuu...sorry yer...dgn tetamu mlm2 cmtu hubby aku pun
pelik...'aikk..mlm cm ni pun ade lg org ea???..." aku ckp...kt cni mmg cmtulh b..".."ohhh"..katanyer...huhuuu..satu pmbelajarn budaya br....hahahaaa..
.

oklah..cukup sdh lh review aku neh..dh pnjang lebor dah..sblm tu, aku nk ucapkan ribuan trima kasih pd tetamu2 yg hadir, dn maaf byk2 mane yg t'kurang yer....then..trime kasih gak kpd family, sdare mare yg begitu byk membantu dlm menjayakn majlis aku..aku cukup b'puas ht ngn majlis tersebut...thanks so muchhhhhhhhhhhhhhhhhh..hanya Tuhan yg mampu membalas sgala tenaga dn usaha yg korg berikan....:)..

Tuesday, June 22, 2010

DI ALAM BARU...

Hari ini..merupakan hari ketiga aku di rumah bru dkt kinrara...hari ahad, bertolak dr kg jam 9.45 pg, jam 5 ptg aku dn suami tiba di rumah ni...msk je kt umah ni..aku trase something yg tibe2 m'buatkan aku sedih sgt....tp aku thn juga utk tdk menitiskan air mata...selesai solat, aku dn suami makan nsi kukus yg dibeli kt pekan sg.besi...slps mkn, aku trus baring kt sofa...tibe2 aku menangis..aku mula trasa jauh dgn family aku...dlu sblm kawin, after blk cuti skolah, aku msti duk umah abg aku dlu kt bangi..so, ank2 sdare ade...prasaan rindu kt ma abh tu krg la skit sbb aku still dkt ngn family aku...abg2..akak2 aku..skrg bile kawin ni, trase lain sgt2....mmg sronok dan bhgia bile kite bersama dgn org yg kita cintai dan sayangi...xdinafikan, rse mcm lengkap sgt idup nie...so, skrg, dh ade tggjwb..xblh terlalu manje lah ngn family...ssh gak bile kite t'lalu rapat ngn family nih...huhuuuu....so, kt sofa tu aku menangis tersedu2 (buat malu jekk)..bkn waktu kawin je aku cmnih..wktu blaja kt upsi dlu pun aku cmni..blk je dr cuti, sure aku nangis tringat kt umah..cm bdk2 je kan...wktu dh keje ni, nangis2 cmtu xdelh sbb blk dr cuti, aku kt umah abg aku dulu...tp, bile kawin, jd balik prngai buruk aku dulu2 tu..hahaha...nasib baik suami aku yg tersayang tu fhm...dia dh thu aku nangis tu sbb tringatkan ma abah aku kt kg....then, msuk 3hr aku kt umah ni, aku dh mula serasi kt umah ni...
suami aku byk membantu aku..kemas brg2 kt umah ni..maklumlh...br pindah brg, so, rumah bersepah lah skit...dia thu aku tringat kt family aku, dia bg aku blk bangi jumpe k.mila n ank2 sdare aku yg lain...huhuuu..thanks b kerana terlalu memahami khendk ht su...:)huhuuu..
urm....isnin dan ari ni aku still cuti..but, my hubby dh mula keje dh isnin tu..so, duk sorg2
kt umah ni, aku mula blaja la buat2 keje umah..
mop lantai, basuh baju, kemas brg yg still xabih kmas ag ni...huuuu...
sblm2 ni, aku bkn biase sgt wat keje cmni..msk apatah lg..
so, skrg, padan muke aku, smua kne wat sndiri..
xde lg bibit or yenni tlg jemurkan baju2 aku..
smua nya aku kne wat sndr..dh namanyer isteri org...
so, kenalh buat smua tu...hahahaaa.....
xpe..ni stu pmbljrn utk aku..kalo x..xdenyer aku nk usaha buat keje2 ni..
utk my hubby...sabar yer....syg akn b'usha utk jd istri terbaik buat b....byk perkara yg plu syg blaja lg..so, truskn bg smngat dn sokongan utk syg k....hihiii...
oklh..cukup utk ari ni..aku nk g mandi jap...sejam lg my hubby blk...daaaaaaaa.....

Saturday, June 19, 2010

kini aku menjadi seorang isteri...



wahhhhaaaa...ape punye tjuk...xgempaq lgsung..:) bermula tarikh 10 jun 2010, aku telah bergelar isteri kepada zarmiza zakaria...seorang lelaki yg amat aku cintai dan sayangi..Alhamdulillah, setelah sekian lame b'cinta..dengan pelbagai dugaan dan cabaran, akhirnya cinta kami bersatu jua...Syukur aku dengan kuasa Allah..Semoga jodoh ini akan berkekalan hingga ke akhirat hayat kami dan masjid yg terbina ini sentiasa dirahmati oleh-Nya yang Maha Berkuasa....amin ya rabbal alamin...
13 Jun 2010, berlangsunglh majlis disebelah pihak aku..Ya Allah, betapa penatnyer aku rase utk menyiapkan segala yg blm settle lg..mlm sblm tu, aku tido jam 3 pg.. aku risau, tkt2 bersanding esk mata jd lebam..tp, ade lg kerj2 yg blm siap, aku cbe settle kan, dibantu pula olh kakak ipar aku (k.mila), dan yeni..trima kasih, krn byk sgt membantu aku mlm tu...pg esknyer...huh..begini rasenyer yer bile tibe majlis kawin..huhuuu...serik dh rse...tp, alhamdulillah smuanyer bjln dgn lancar....dan aku sgt b'puas ht dgn majlis aku itu...terima kasih kwn2 yg hadir..dtg dr jauh...yg xdtg tu, thanks for wish n ur pray for my husband n me....

Wednesday, June 2, 2010

beginikah nasib..hukhukhukkkkk

alamak...just tinggal beberapa hr lg utk smpai hr bersejarah aku..hihii..(jd bini org)...mcm2 dlm kepala ni duk fikir...(oh..no..no..no.....bkn fkir yg bkn2 yer..hahaaaa)...yelah, yg jd byk fikir dn buat kpala ni cm ade tali je yg t'belit2 ni..adalh duit...yg punca mnyebabkan aku memerlukan duit adlh mak andam aku....ape x nyer...aku dh booking dia dr bln FEBUARY 2010...tp baju yg aku impikan tu hnya dlm mimpi...cube bygkan...awl bln 5 aku blk kg...baju aku msih xde..then
****:ala...jgn risau, nt ade baaaaaaanyaakkkkkkk baju baru akn smpai..
aku : akk, smpat ke... ni dh awl bln..sy dh xde mse nk blk lg kt kg nih....
****: urm, mggu dpn smpailh baju tu,.

so, ble blk ke KL..next week nyer aku coll...
aku: kak, bju dh ade lum..if dh ade.sy nk blk nie...
****: nak blk ker???...akk cbuk mggu ni..akk ade event..
aku : bile bju ade kak????.....
****: nt aku tpn lah ye....

pd tarikh 28 mei 2010, aku pun blk dgn hrpn nk tgk bju aku...tp bile tgk..ya Allah..baju tu t'lalu simple..maaf ckplh..made in indon..sikit pun dia x "otter" baju tu...punyelh aku glabah..cm mane nih..waktu dh suntuk..so, aku ambik kptsn utk cr baju lain..sewa sndr...so, dlm minggu ni..abih je skolh, aku trus g meninjau butik pengantin kt Plaza Alam Sentral Shah Alam, PKNS Shah Alam, Trianna Collection kt Kapar, Sanggul kt bangi...d'renjis kt bangi...mcm2 kedailah aku g...yg buat aku pening smua baju harga dlm RM 650 - RM 1800...makkkk aiiiii...baju sAHAJA...bkn main mahal..br aku thu, btapa jimatnyer bile ambik pakej....so, utk kepuasan ht aku, t'paksa ah aku b'korban utk sewa baju tu..tAPI..aku msih b'fikir...WAjarkah aku menyewa baju sebegitu mahal utk aku pkai beberapa minit je kt ats plamin....????...then aku pikir lg...xkan aku mau pkai bju yg sgt selekeh tu utk aku pnye majlis b'sejarah aku..?????....wawawaaaaaaaa.....tolong..aku stress... aku dh xblh b'fikir ngn wajar nih...ohw..beginikh nasib pengantin sorg nih...hukhuhukkkkkk... "ya Allah, berikan aku petunjuk Mu..Engkau Maha Besar, Engkau Maha Mengetahui Segalanya..Ampunkan dosa2 Aku..Rahmatilah aku walau dlm ape jua keadaan dan keputusanku....amin'...huhuuu...then dikala dn disaat ini pun aku msih x m'dpt ape2 jwpn...aku msti lakukan sstu.."istikarah"...utk petunjuk dlm keputusan aku...adakah aku t'lalu mengikut prasaanku???....huuuuuuuuuu...tlglah....ok2lah..aku mls nk stresskan minda aku yg dh mmg stress nih ..skrg..buat ape yg sepatutnye..solat dan tidur ngn tenang..smoga bgn pg2 esk..aku dpt petunjuk yg sterusnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...