Wednesday, October 13, 2010

~ Time idung ni berpeluh, dia lak datang ~

Haih, hari ni budak-budak form 3 dah anta buku teks. Almaklumlah dah tamat exam PMR. Kira bermaharajalela dak-dak tu kat skolah.

So, after rehat tu, aku tugas kaunselor lak(akulah tu) yg kena uruskan mereka-mereka tu. Yang jadi berpeluh tu sebab aku sorang-sorang je kaunselor kat skolah ari ni. Ketua kaunselor lak g meeting. Tinggallah aku terkontang-kanting menguruskan dak-dak tu.

berpeluh gak idungnya time tido..panas agaknya

Yang bertambah-tambah berpeluh lak, ade pula wakil PPD datang utk tengok bilik kaunseling dan sudut PPDa. Sebelum ni diaorang dah datang, tapi ade benda yang belum lengkap kot diaorang dtg pantau lagi (dgr2 cerita sebab bilik kaunseing kitaorg dpt msuk peringkat akhir pertandingan keceriaan blk kanseling dan sudut PPDa..korang diam-diam jelah ye..heheh).

Dan mase PK HEM cari aku tu, aku tengah pegang mikrofon, tengah menguruskan budak-budak tu dengan maklumat tambahan agar diaorang tu tak bising. So, dengan terpaksa (cehh, padahal suka je) aku melepaskan mikrofon tu pd cikgu disiplin dan bergegas ke bilik kaunseling.


nasib baek tak berpeluh cam ginih

Sesampai je kt bilik kaunseling tu, wakil PPD tu senyum ngn aku. Dan tanya "kenapa idung berpeluh tu?" Huh, aku rase cam malunye, dah lah dua-dua pegawai tu lelaki. Aku cover malu dgn selamba cakap "time hidung berpeluh ni lah encik-encik datang yup, lain kali tefon dulu, baru blh touch up sikit, bagi cantik, xdelh tgk idung saya berpeluh ni." Dan dua-dua pegawai tu gelakkan aku yg cover malu.ecehhhh..


3 comments:

Lizzie Yasmin said...

org kalta kalu org hidung berpeluh nie, kuat cemburu... betul ke??? hehehe coz aku hidung tak berpeluh hehehe

Diela Zaimi said...

wahhh tahniah ye sue bilik ubk masuk final...mst sue rajin menghias kan...org mmg malas...hehe...suh bdk2 pun diorang malas gak...

suSuEmIMiE said...

Lizzie : hummm, iye kot, coz aku ni pun kuat cmburu gaks..ahaksss

diela: diela time kasih.., bilik ktorg kecik jew, tu yg slalu kemas2 tu...kalo blk besor, sure tak termampu gak nk buat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...