Tuesday, May 10, 2011

Saya rase, saya udah tertipu!!!!!!..

Ok kawan-kawan, petang-petang yang hot ni, saya pun rasanya sudah hot dengan salah satu bisness online nih. Bukan saya dengki sebab dia dah maju. Bukan!!!Tapi saya sangat terasa diri saya telah ditipu oleh org tu. Orang-orang sebeginilah yg menjadi "akibat nila setitik, rosak susu sebelanga". 

Jika dilihat sekarang ni, dah banyak dah yang buat bisnes online terutamanya di Facebook. Aku ni sangat berkenan dengan satu baju ni, harga pun ok, so, order lah. Mase nak order tu bukan main baik dia melayan kita. Memang kalo ikut skala markah 1 hingga 5 untuk layanan yg diberi, aku bagi 5 markah. Sebelum ni, aku agak kerap juga beli barang melalui facebook, tapi bukan org yg sama.  Dan tak silap aku after tiga hari bank in kan duit, barang tu dah sampai dengan selamat kat rumah ni. Paling lambat pun seminggu lebih after bank in kan duit. 

Tapi yang kali ni, dah nak masuk sebulan dah ni, masih juga tak sampai barangnya. Atau aku ni merupakan customer yg kurang sabar? Nak sabar camana..kalau barang yang dijanjikan masih tak juga sampai. Kalau nak b'bisnes tu biarlah betul-betul. Jangan lah rosakkan kepercayaan yang customer dah bagi.

Aku dah cuba sms, dua kali aku sms, dia tak reply sms aku. So, aku fikir dia xnak abiskan kredit dia, dan bila aku nampak dia upload pic baju-baju baru kat wall dia, aku ambik peluang mesej melalui Facebook. Namun, keadaan juga tetap sama. Tak ade sedikit respon dari dia. Sebelum ni, aku tahu, org yg buat bisnes online ni tak suka dah nak b'urusan setelah bayaran dibuat. Hanya tunggu barang tu sampai je. Tapi masalahnya, dah nak abih tiga minggu dah, kira macam dah nak masuk sebulan dah, masih tak sampai lagi barang tu. So, aku ni pun dah jadi cam cacing kepanasan.

Tak tau nak buat apa, aku cuba call. Dan nampak gaya keadaan juga sama, dua kali aku call, dia still tak jawab.So, aku berserah jelah. Tunggu jelah. Tengok bila agaknya barang tu akan sampai. Kalau barang tu tak sampai juga, sure guling-guling incek suami gelakkan bini nya nih. Sebab dia pernah cakap, jangan percaya sangat dengan bisnes online ni. Tapi bila hati dah memberontak berkenan dengan baju tu, order je la kan daripada tak boleh tido malam. heheheh. So, kita tunggu dan lihat je lah ye. Kalo tak sampai -sampai juga alamatnya menangis tak berlagu la yusmi suhana ni. hukhukhuk.. silalah bagi sedikit motivasi untuk saya dan Adakah masih ade harapan untuk saya dapat baju tu.sekian.

8 comments:

ieda said...

haa adehh mcm nie pun ada .. akak ada jugak beli online tudung tp x pernah kena mcm nie .. tulah nasib kan dik .. mcm org cakap x semua businee online nie bagus kan ..

x pe dik .. mcm nie kalau dah mcm2 usah yg adik buat tu x jalan , kira redho jelah .. nak buat mcm mana kan .. tapi kita tahu dia akan kena jawab dengan allah nanti .. x selamat punye .. huhu

suSuEmIMiE said...

yelah kak..apalg yg blh dibuat kalu baju tu xgak sampai...redho je lah...huhuhuu

tika thiqs said...

heheh..dah penah rasa mcm ni~ tapi bukan baju la..bunga. indah khabar n gmbr dr rupa ;p

cikida said...

laa,,ciannye..lmbt sgt2 dah die tak anta2 lagi 2..sbr ye..ee,,tapi kalo sy memg geram dah sgt2..=(

suSuEmIMiE said...

tika : itu juga antr p'kara yg merisaukan..hi3

suSuEmIMiE said...

cikida: mmg dh geram..rase mcm nk je g tulis kt wall FB dia tu...tp...sabar jelah yer...

Diela Zaimi said...

emm mmg bahaya beli secara online ni...tp biasala kita kalo dh minat main redah je...tp nasib baikla setakat ni org beli mcm2 x penah kena tipu lagi...

takpe sue tunggu dulu smpai genap sebulan...kalo msh takde respon, sue kena warning kat wall fb dia...bg pengajaran supaya dia x tipu org lain lagi dan org lain akan berjaga2...bkn niat nak aibkan tp bg pengajaran...

sori komen panjang lak..hikssss...

suSuEmIMiE said...

xpe la..komen panjang2 pun..
itulh, rase nk tggu cukup sebulan..dan terfikir gak nk buat mcm diela ckp tu..tp kena tggu respon dlu...huhuhu..

*dlm hati sudah menagis nih..uwaaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...