Friday, May 20, 2011

Di dunia lakonan: tp realiti??masih ada ke lelaki sebegitu?

Salam Jumaat malam sabtu..hehehe..amboi gumbira sakan ye bile hari jumaat. Maklumlah esk blh bersenang lenang dirumah kan. Kamu-kamu sure lah gumbira.tapi aku, tersangat tidak gumbira sbb esk skali lagi kena inhouse tranning. Please la..dh tiga minggu berturut terpaksa turun m'jalankan tgjwb di sekolah. Uhuk..



Ok, kte tggal isu hari sabtu ye.kita review apa yg ade di tv akhir-akhir ni. Bila sebut je "Nora Elena" sure korang boleh bayangkan heronya yang hencem, kacak, tampan, segak, macho si Seth Tan tu. First2, aku tengok cite tu, rasenya macam tak best sangat citenya. Tapi makin di layan, makin menjadi-jadi lak ketagih nak tengok cerita tu. Yang pempuan-pempuan lak sure ada yang terjatuh tangga hati dengan lakonan Aaron Aziz termasuk aku lah tu. Sorry incek suami. Apa pun kamu tetap bertakhta dihatiku. Eceh..


Jika dikaji betul-betul, satu lagi drama Philippine kat tv3 (Marimar) pun turut menyentap hati penonton-penontonnya. Dengan herionnya yang comey gitu dan yang penting heronya juga si Sergio tersangatlah kacak. Kedua-dua drama ini (Marimar dan Nora Elena) memaparkan watak heronya adalah mempunyai sikap yang sama. Terlalu setia (sanggup menunggu wanita tersebut bertahun-tahun lamanya), terlalu menyayangi (sehingga menutup mata dan hati kepada wanita lain), dan yang paling buat jatuh tangga lagi hati tu, terlalu romantik. Akan tetapi di dunia realiti, masih ada kah lelaki yang sempurna dengan sikap sebegitu??.Tak pastilah ade ke tak de..yang penting saya sudah jatuh cinta dengan LAKONAN dan watak kedua-dua lelaki yang macho itu.

 

Dan aku juga  pasti dengan filem yg tengah ditayangkan sekarang ni, Nur Kasih juga memaparkan watak hero (Remy Ishak) yang sama dengan si Sergio dan si Seth Tan. So, aku juga berkeinginan nak tengok filem tu. Dia punya promosi..wah hebat gila. Boleh masuk 360 lagi dan petang tadi dalam Al-Kuliyyah pun ade memaparkan scene2 filem Nur Kasih yang berkaitan tajuk "Kasih sayang". Nantilah if berkesempatan, leh layan muvie tu, yg pasti aku nak tengok Pirates Of The Carribbean dulu..hehehe...sekian

3 comments:

ieda said...

nora elina tu memang sedap :)

Diela Zaimi said...

betul ke cite nur kasih tu best sgt? ramai yg ckp x best langsung...best lagi drama bersiri dulu...tp kalo fast 5 dgn pirates tu takyah citela...kompom meletup! hehehe...

suSuEmIMiE said...

k.ieda: yeah..cite nora elina tu mmg best...

diela: xbest sgt pun, boring...blh ngatuk tgk..tp ade gak bab2 sedih dlm cite tu...mmg best lg drama rsenye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...