Sunday, December 5, 2010

~ Alamak..apa patut aku buat nih!!! ~

Hai kawan-kawan...assalamualaikum..:D

haih, kecoh je ye aku nih ngan tajuk entri tu. Iyelah mana tak nya dari 46 ke 51, tak ke kecoh kampung nih..opppsss...

Ok kawan-kawan, cube kamu-kamu semua tengok ke bawah, cuba tengok dagu kamu, bentuknya cmane?...heheheh nampak tak?(opss, jgn sesekali tgk di cermin ok!!!). Aku rase sure kamu semua tak nampak dagu kamu-kamu ye. So, jadi, apa yang kamu nampak???. Hehehe, utk aku, aku dh test, dan jwpnnya aku tak nampak pun dagu aku., aku nampak pipi aku nih.

Ok, rakan-rakan blogger semua, dengan bangganya saya mengistiharkan bahawa saya sudah tembam a.k.a gemuk. Wawawaa, apa yang patut aku buat ni. Dulu mase time belaja kt uni(2004-2008) berat dlam 45kg -46 kg jer. then, after keje (2008- Jun 2010) berat aku dah makin maju ke depan dalam 46kg ke 48 kg. Dan selepas kawin (Jun 2010) berat aku bertambah-tambah dari 48kg ke 51kg. Tulun..tulun...maju besar nampak ternakan badan aku nih. Tapi, seingat aku sebelum aku kawin, badan aku dah berisi sikit kot, kalo korang nak tgk cube klik sini (if kamu-kamu nak tengok pic kawin aku la).

Ok2, jom2 bandingkan pic-pic aku zaman dulu kala dengan yg terkini :


pic 1st mase study kt Uni dulu (2004)
(tgklah tersenget pinggang mendukung ank sdare tu)



ni lak pic 2007(dh berisi skit)



2008: after dah kerja (pic terkemek skit..hehehehe
)



dan after Jun 201
0 :

+

+
+
+
+
+

+
+
+
+
+

+
+


pic terkini (humm, malu tgk pic nih..temoknyer)

=
=
=
=



=
=
=
==
=
=
=



dan ini paling latest (waktu kursus induksi 29 nov-1 dis 2010)






After nih aku kena control makan la, biasanya after masak akulah yang sibuk duk merasa, bila en.hubby makan, aku tumpang makan sekaki, bila lauk tak habis, aku jugalah muka yang menghabiskan lauk tu...then, bila weekend nanti, mau pakse en.hubby bangun awal utk berjogging kat tasik permaisuri (wahwahwah...demand ko sue, kat taman umah pun boleh kalo nak berjogging) hehehehee..sekian wassalam....



4 comments:

asfira aminuddin said...

babe! u tak gemok pun dear! dun u worry okey. :)

suSuEmIMiE said...

fira: dlm pic xnmpk sgt kot..but kt laur sgt ketara nmpk dimuka..hukhukhukkk

m i m i said...

:) biase la, bila dah bahagia. hakhakhak

suSuEmIMiE said...

hehehehe...iye kotnyer...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...