Wednesday, December 29, 2010

~ Rumahku diceroboh lagi ~

Hye u ollsss....hari ni aku nak melepaskan geram aku kat sini. Mmg sgt2 geram. Sapa yg tak geram bila rumah diceroboh buat kali kedua???.. Uhukkk...

First sekali rumah aku diceroboh waktu aku balik dari Gambang Resort City. Bila sampai2 je kat rumah, buka pintu..aku ternampak dua ekor tuh mencicit-cicit lari ke pintu dapur. Aku ape lagi berlari keluar dapatkan en.hubby yg tgh angkut barang dr kereta. Bila aku ckp ngn en.hubby aku nampak yang dua ekor tu..en.hubby buat rilek jew. Geram aku rase, mcm nak tarik2 je telinga en.hubby tuh. Korang tau tak sapa yang dua ekor tuh???????....


++++



+++



++




+

ni ha..en.mickey dan cik minnie

A.

K.

A.


in reality

Humm, disebabkn en.mickey dan bininya tu, abih keropok keping yang ade kt dapur di gigit2nya..bersepah lah dapur umah aku. Mana taknye kira 2 hari satu malam en.mickey tu check in kt umah aku. Bermaharajalela dia laki bini tuh. Aku ape lagi, selagi tak nampak tikus2 tu mati or keluardari rumah, mmg aku tak masuk la kat dapur tu. Takut +++++ geli weyss....Kesian lak tengok en.hubby yang kemaskan dapur dan basuh lantai serta mop. en.hubby cakap tikus tu dah kluar. Tapi aku tak caya..tengah laki aku kemas-kemas dapur tu. tikus-tikus tu menjelmakan diri untuk keluar. Dan en.hubby ku senyum kambing je kat aku.

So, lepas nampak tikus tu kluar, kami pun buatlh siasatan dari mana tikus tu masuk dan kluar. Rupe2nya bahagian bawah pintu dapur tu pecah dan berlobang. So, en.hubby terus ambik action la sbb dia tau bini dia penakut sgt sampai tak nak jejak kaki ke dapur. En.hubby letakkan jaring besi di lubang tu. So, rumah kami aman la untuk seminggu.

But....semalam aku dgr pintu dapur aku dicakar-cakar dan besi tu ditolak-tolak. Aku yang tengah basuh pinggan kt sinki, terus berlari ke ruang tamu dan melompat naik ke sofa. Bukan main lagi laki aku gelakkan aku. Aku hanya tersengih je. Kata laki aku, "xdenya tikus tu dapat masuk"... aku jwb sambil berdiri atas sofa " tikus tu mengamuk kot...". Dan pagi tadi aku tgk besi tu dah nak tercabut. Uhhh, dasyat gillerr tikus tuh..


hasil usaha keras en.mickey dan minnie yg mau ceroboh umah aku..uhukk

Dan sekarang aku sedang tunggu en.hubby balik dari kerja sebab mase aku call dia pagi tadi, dia janji nak baiki pintu tu...huhuhuuu...sekian...

7 comments:

joijoi80 said...

org tua2 pesan.. tikus2 nih x boleh dimarah.. nanti dia akan buat lg teruk..so cakap baik2 dgn dia ..insyaallah dia xkan ganggu..
dulu rumah saya pun ader gangguan juga tp alhamdulillah skrg terkawal .. skrgni walaupun makanan lebihan terdedah dah xder tikus2ni masuk rumah. kampit beras pun dah x digigitnya.

suSuEmIMiE said...

joijoi...tul ker...ok3 pasni xnak marah2, xnk bebel2 dah..huhuhuu

Dea said...

kyut tak? boleh lah Disney land move to ur house..heheheh just kidding...
smg segera teratasi masalhnya..
salam

Alfreedino Ahmad said...

Citttt...aku ingat pencuri masuk. Rupanya tikus check in tak check out. Aku punyalah risau siap nak buat call plak tanye aper citer kat Mie pas baca tajuk td. Adeh

suSuEmIMiE said...

dea : hihihii
adam: kahkahkah..tertipu ngn tajuk yer....

Alfreedino Ahmad said...

aku ske tengok gambar korang bertajuk 'Kami di Alamanda'. Gambar ala2 candid cmtu yg aku ske tangkap sbb nmpak natural.

suSuEmIMiE said...

adam : aku pn suka pic tu...2 yg aku sibuk tampal kt blog tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...