Thursday, June 24, 2010

- review my wedding -

huhhh...bile duk saje2 cmni smbil mnunggu my hubby blk. aku meninjau2 pic mse wedding aku...hmmm...lega sgt bile smuanyer berjln ngn lancar dan selamat...igt lak aku kisah wktu mjlis aku b'lgsung..huhuuuu..

ma aku dh mula risau bile tgk gulai dh mkn kurang..sdgkn waktu tu rombongan pengantin lelaki belum lgi smpai...tp, mmg org2 di dapur dh sediakn utk rombongan'pengantin lelaki..ma aku risau tkt2 org yg dtg wktu ptg dh xde lauk utk dimakan sdgkn waktu tu jam br je nak msuk kul 2 ptg..aku jd pelik...cmne leh jd mcm tu..aku nmpak cm xdelh rmai sgt org yg dtg..aku tnye abg aku...huh, skali aku kna mrh...abg aku ckp "ko duk dlm blk, mne ko nmpak org xramai??"..
rupenyer2 time aku ngh mekup td..semua abg2 aku berkejar mlyan tetamu yg sgt ramai..hihiiii,...aku je xtau..yelah time kul 12 lbh..time semua org lapar.. then waktu tu gak..time org2 yg keje ngah rehat...so, tulah waktu puncak tetamu yg hadir dlm lingkungan jam 12 tghr - 1.30 tgh...mmglh wktu tu ngh duk dlm blk...sdg dimekupkan..hehehee...ptut ah abg aku mrh,,...

bayangkan lah..nasi dimask ngn 2 kawah besar, tmbah lg msk ngn priuk2 nasi letrik yg saiz plg besar kt utas umah pon abih..gulai/kari daging lmbu 2 ekor pun xcukup ag..ayam bpuluh2 ekor msih xckup lg...hahhhh...t'kejut ma aku..hingga dikerahnya ank2 lelakinye (eg dan abe ni) utk g beli ayam...mak cik2 aku lak kt tmpat msk,merebus telur masin utk cover mane lauk yg xde...
mmg wktu tu keadaan sgt kalut..org lain dh mule risau..
tp aku..duk tersengih jer kt plamin bersama hubby utk posing..hahahaaa...

nsib baiklah waktu rombongan hubby aku dtg tu, tetamu dh berkurangan.. mmg tabiat org kt tmpat aku...xmo dtg time pengantin lelaki smpai coz tkt susah nk mkn..
dh dlm kad ditulis waktu aku b'sanding, so..diorg prepare dh kot xnk wktu tu..2 yg time kul 12 tu ramai sgt yg dtg tu..but, my frenzz, sure menunggu time wktu bersanding.. hihiii, 2lh ramai je mber2 aku time aku bersanding tu... but, kesian gak mber2 aku tu..dh aku kt plamin, mne nk sembang ngn diorang kt bwh....sorry frenzz, if lynan aku krg memuaskan...:)

then, after rombongan pengantin lelaki blk....kul 4lbh tu lak, rmai lak yg dtg..mybe time tu org blk keje kot..abg2 aku mula naik kt umah, malu katanyer..lauk cm xcukup..hahah..tp, ma aku ckp..ayam dh digoreng..tggu je skjp ag...mcm 2 skali ke mjlis aku tu..huhuuu...jd time 2 smpatlah abg2 aku bergambr ngn aku...smbil menunggu lauk siap....mjlis aku xabih pd ptg 2 je...dlm kul 9lbh pun msih ade tetamu yg dtg...huhuuu tp diaorg mkn mana lauk yg ade je...gulai adelh skit2 lg..telur masin dan ayam goreng serta tembikai..yg lainnyer licin....huhuu...sorry yer...dgn tetamu mlm2 cmtu hubby aku pun
pelik...'aikk..mlm cm ni pun ade lg org ea???..." aku ckp...kt cni mmg cmtulh b..".."ohhh"..katanyer...huhuuu..satu pmbelajarn budaya br....hahahaaa..
.

oklah..cukup sdh lh review aku neh..dh pnjang lebor dah..sblm tu, aku nk ucapkan ribuan trima kasih pd tetamu2 yg hadir, dn maaf byk2 mane yg t'kurang yer....then..trime kasih gak kpd family, sdare mare yg begitu byk membantu dlm menjayakn majlis aku..aku cukup b'puas ht ngn majlis tersebut...thanks so muchhhhhhhhhhhhhhhhhh..hanya Tuhan yg mampu membalas sgala tenaga dn usaha yg korg berikan....:)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...