Saturday, April 16, 2011

SmS oh Sms

Wah, zaman semakin moden, sms pun dah moden. Memang sms tu dah kira moden la berbanding zaman dahulu kala. Apalagi yang moden selain sms bila nak sampaikn sesuatu dgn cepat selain call, email or chatting. 

Tapi, bila dah terlampau moden ni, aku yang dibesarkan di zaman era komedenan pun dah merangkak-rangkak bace sms. Dasyat gile, bace sms sambil merangkak. Hohoho, ini bukan merangkak ala-ala baby ok. Ini merangkak a.k.a macam orang baru nak kenal A...B...C...

Tak tau lah korang pernah tak alami masalah aku alami ni. Bila bace sms tu naik geram pun ada. Terlampau ringkas sgt. Huhu, atau aku yang ketinggalan bab2 short form sms ni... antara sms yg penah aku dpt :

1. " ticer, sy ta au na uat apa la skunk nih, boy ink ngt duk umh"

2. ''wey, ary ni leh ta ko bik aq.if ta le, sms aq lek, aq de cls jap ag"

Byk kali gak aku dpt sms yg sukar utk dibaca. Last2 aku call balik tanya apa yg dia cakap tu. Ini antr contoh yg aku igt la. Bukan tak leh bace, blh, tapi merangkak juga nk menghabiskannya tambah2 bila sms tu pnjng dan menjelaskan sesuatu. Naik pening membacanya. sekian...

8 comments:

Diela Zaimi said...

ishhh org mmg menyampah bebenor kalo dpt sms camtu...biasenye dr student la...bila dah camtu trus rase malas nak layan...die buat kita ni mcm kawan die plak...sms sepatutnya jd simple tp ni jd makin susah lak...haihhhh ;)

BuTiK CaHaYaMaTa said...

As-Salam

Saya pn hampir tak paham lah dgn SMS tu. Tp zaman kiter dgn bdak2 skg da lain.

K, im following ur blog. Plz follow me back.

suSuEmIMiE said...

diela: ha'ah byk msg dr student if pndek2 dn rgkas tu...jenuh nk faham...huhuhu

suSuEmIMiE said...

butik cahaya : hrp2 buat karangan diaorg xguna s'fm cmgtu..

ok2,,i tejah u..

ieda said...

hahahha dik akak kalau dpt sms yg pelik2 nie .. akak balas balik ..

" wehh kalau nak merapu punn beri lah salam dulu .. den x paham wehhh "
muhahhaha walau yg merapu tu adik ebradik akak ekekeke :)
aci !

suSuEmIMiE said...

K.ieda : aci kak..sy skong akk..hehehe

Alfreedino Ahmad said...

aku nengok bdak2 pas grad yg masuk kt tmpat kje aku yg muda2 tu, bila sms dgn dorg pn aku dah fenin lah...

suSuEmIMiE said...

adam : itulh kot...dunia dh moden sgt..tulis sms pn kena moden la kot..kih3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...