Wednesday, March 30, 2011

~ Nak cantik juga lah ~

Assalamualaikum...

Hey u alls...bertemu kembali utk kali kedua di hari rabu. Hari ni aku berpeluang bermaharajalela dengan laptop ni tanpa gangguan daripada en.suami.

Humm, jika kamu-kamu semua tengok rata-rata fesyen sekarang, ramai yang suka pakai shawl. Kadang-kadang teringin juga nak pakai shawl sebegitu. Tapi my muka ni tak secantik diaorang yang sakan berfesyen dengan shawl seperti FatinLiyana, YuyuZulaikha dan NurulBadiah Lai. Huh, aku jeles tengok korang sangat pandai berfesyen. ahaks.....

Bila tengok cara diaorang semua tu, adelah aku try jugalah bergaya dengan shawl sebegitu. But my muka sangatlah bulat jadinya. Kalo dibandingkan dengan bola..sure org tak leh bezakan mana bola dan mana muka ku ini. Kah2..(Dashyatnye perbandingan ni) Kesian muka i ni. But i still cute n comel la walaupun muka bulat cam bola.

Oleh kerana ketidakpandaian untuk melilit-lilit tudung tersebut, aku lebih prefer kembali ke landasan dengan memakai tudung ala-ala Ekin Mawi tu. Senang dan cepat. Tambah-tambah time nak g keje, ambil, pakai dan pin kan saja. Sangat menjimatkan masa aku. Dan memperasankan diri secantik Ekin (kah3...). Tapi apa-apa pun aku cuba juga belaja melilit-lilit shawl drpd video2 yang ada di you tube dan daripada entri-entri rakan blogger. Time nak g dating dihujung minggu ngn en.suami, boleh le ambik mase untuk melilit-lilit shawl tersebut. Mana-mana yang masih nak belaja pakai shawl ala-ala siti, Hana Tajima, jenguk-jenguklah blog FatinLiyana, Yuyu Zulaikha dan NurulBadiah Lai. Banyak perkongsian yang diaorg buat di entri diaorang. Sekian.

4 comments:

Pacek ABU sifir said...

akak da cukup santek da..hihi tp untuk suami kene la mantain kan lagi ye tak...
-she-

suSuEmIMiE said...

Pacek: ha'ah..itu semestinya..hehe, itulh sdg b'usaha m'cntikkn dr..keh3

Alfreedino Ahmad said...

shawl tu cemana? tunjuk la gambar sket...

suSuEmIMiE said...

xde gmbr lah adam...hi3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...