Monday, January 31, 2011

~ Bila Kau Jauh, aku selalu rindu...bila kau ada....~

salam semua....hai,hai,hai

Hum, hari ni mood tersangatlah terumbang-ambing. Asyik duk ulang lagu sixthsense jew "bila kau jaoh, aku selalu rindu, bila kau ada hati kan berbunga". Kamu-kamu tahu ke ape tajuk lagu nih. sure kamu semua jwb, ade aku kisah..ngehngehngeh.

For all ur info, now i kat kampung, di besut terengganu. Hoyeah, hasrat nak balik kg tercapai juga, but terpaksa meninggalkan en.suami sorg diri di kinrara. uhuk seday lak pula. Iyelh, bila en.suami bg lampu ijau aku leh blk, bkn main suka ht aku nih. rase cm nak melompat je. Kang aku melompat, terkecik lak ht en.somi, kalo tak terkecik hati sure dia cakap bini aku ni dh putus wayar ke ape...heheh.

Pagi sabtu kul 4.30 am agi aku dh kejutkan en.somi, ambik kau, bkn main tak sabar aku nk blk kg. Uhuk, bkn apa la sayang2 oi, tiket flight awl sangat, maklumlah ambik tiket murah. kul 6 aku dh kena ade di LCCT. terbangnye kul 7.00am. So, kul 8 pagi aku terpacak kat airport Kuala Terengganu. Dan dalam hati tak sabor2 je nak jumpa my ma and my abah


seronoknya balik umah, segala makanan kegemaran sudah tehidang di meja.Wow, walau perut masih kenyang dgn nasi dagang, aku pun melantak juga makanan yang ma aku dah buat tu. Humm, tak usah cakap nak diet la kalau balik kg. buat rugi jew tau. apa taknya, apa aku sebut nak makan, sure my mum akn sediakan. Tambahan lak anak-anknya yg lain tak dpt b alik. Hanya aku ngn adik bongsu aku je yg balik. hehehe..best woooo...jadi ank emas wey...

~ni couple mane nih tersesat kat sini ~

Tapi, bila masuk je petang dah dekat-dekat nak maghrib tu, aku mula teringatkan en.suami ku yg tersayang. Mula terfikir, apa dia buat, apa dia makan, dah mkn ke belum. semua tu buat aku resah gelisah. Perasaan seperti zaman bercinta mula meresap dalam hati ni..keh3 (ayat jiwang).


~bila kau ade hatikan berbunga ~

Dan pada ketika dan saat ini pun, perasaan rindu pd en.suami membuak2. enset sentiasa berada dekat ngn aku, tak pun tetap ade dalam poket. Sms lak tak penah putus. Lambat je reply sms, aku akan call. tak pun en.somi akn call. hehehe. beginilah time zaman bercinta dulu. tapi pas kawin, semua benda ni dh kurang. Iyelah tak ke sewel duk depan mata nak ber'sms juga. Sekarang perasaan time bercinta datang melanda. "bila kau jauh aku selalu rindu...:)". Dan betul gak kata orang tua-tua, sayang anak tangan-tangankan, sayang isteri tinggal-tinggalkan. (eh, betul ke nih! rasenye cm dh betul..). Tapi aku ni terbalik lak, bkn en.suami tinggalkan-tinggalkan, tapi aku lak yang tglkan dia sorang2.



~always in my heart~

Rase macam seronok berada dlm perasaan begini..so sweet. Zaman bercinta lain rindunya, zaman kawin lak lain rindunye(ini bkn statemant kotor yer.he3) maksudnya disini, takke bangga bila en.suami ckp, (ayat contoh) : sunyilah syg xde, xade org duk buat lawak dlm umah ni..boring...xde kawan nak sembang la..asyik mkn kedai je nih, rase nak mkn sambal udang syg buat...Ha, so sweet kan, zaman bercinta dulu xde cmginih. so, mana yang duk fikir tak nak kawin, timbangkan lah balik yer..rugi tak kawin woooo...Igt, bila kita kawin, ianya dah termasuk dalam memenuhi separuh daripada agama kita. Jadi, renung2kan...oklah setakat ni je lah aku membebel sorang diri. sekian..

p/s : If en. suami ade terbaca ni, saya rindu awk.. jage diri ye dan jangan nakal-nakal.Hari kamis kita jumpa k...insyaallah...daaa..miss u so much. Muaaahhhh


3 comments:

ieda said...

berjauhan tuu akan kuat rasa sayang tuu dikk :)
awwww :))

suSuEmIMiE said...

hahaha...itulh psl kak..xsabor lak nak blk KL neh...he3

... said...

as salam..
hoho~
romantik nya akak dan suami ;)
moga suasana romantik itu berkekalan. bahagia je ;)

ameen..

tapi kalau suami kena tinggal sorang2, ada yang ok, ada yang tak.
macam kawan saya, bila kena tinggal. sekejap je..dah macam orang bujang..lepas 5-6 jam , mula laa tanya:

"bila isteri ku nak balik ni?"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...