Friday, January 28, 2011

~ Student ku buat lawak ~

haihh, 1st skali so sorry pd kengkawan yg msuk blog aku yg dh lme tak t'update nih..hum, hari ini kt skolah aku ade sambutan sempena Gong Xi Fa Cai. Tersangatlah meriah dengan persembahan pelajar dan aktiviti sampingan yang lain, dan yg paling best ade jamuan n dapat ang pau (mata duitan nampaknya ko sue..heheh) jgn jealous yup.. tiap2 tahun, ade je smbutan GXFC ni, sure dpt ang pau...sie sie (thanks).

Tiba jam 1.05 pm, mase utk balik. So, dgn girangnya (siapa yg xsuke bile tibe time blk umah??) cikgu yusmi ni ke kereta. panaskan enjin kereta jap, bg econ sejuk ala berada di korea, uhuk.., tanpa toleh ke belakang aku terus je jalan dan singgah di petrol station. After kuar dr petrol station tu, dlm 1km kot, ade satu motor hon aku. aku pelik, ye la, xde aku wat salah ape2, tetiba di hon (ke sbb aku nyanyi kuat sgt). aku tgk la cermin tgh tu. tetiba aku nampak kaler pink canti k je melekat kt wiper blkg kreta aku. aku tenung je, hah!!! bunga...sapa lak punye keje sangkutkn bunga kt wiper aku tuh. Aku gerakkan wiper tu dgn harapan bunga tu jatuh. tapi tak gak jatuh. Adoi..terpaksalah aku berhentikan kereta ke tepi. Org yg hon aku tadi senyum tgk aku.

So, dgn malasnya aku ke blkg kereta dan cabut bunga tu, bunga kertas dan sekuntum bunga ros disangkutkan kt celah2 wiper tu. dan kat bwah bunga tu ade satu kertas kecik ditampal dengan double tape tertulis "Happy Birthday teacher..wish u happy with ur life n beautiful always..luv u teacher" dan tercatat ler nama pelajar tu. Sambil tergaru2 kepala yg tak gatal, aku terfikir, ni br bln jan...salah cikgu ke budak nih. tp ada nama aku kt kertas tu..humm..termenung aku kt situ jap...tak tau nak cakap ape..nak marah ke nak gumbira...hahahaha.. Hum, ape2 je lah..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...