Thursday, July 22, 2010

~ Amalkan lah ~

Salam,
Urm, sblm ni tajuknyer berkongsi or berebut.tapi hari ini isunyer juga adalah sharing.
Utk pengetahuan u all, last month my parents datang sini(KL). Tujuannye utk hantar abah aku buat rawatan kt pusat perubatan islam di Gombak. Tapi aku lupa, apa nama pusat perubatan tu. Abah aku tu dah hampir sepuluh tahun kena stroke. Mula-mula kena dulu, tak boleh jalan.then skrg Alhamdulillah dah boleh jalan, but still pakai tongkat la. Tapi sejak boleh jalan tu dah makan mase bertahun2 dah,still mcm xelok lagi la. So, after tgk rancangan al-kuliyyah, abah aku buat keputusan utk dtg berubat kat cni. Then kt sini, abah n ma aku duk kat umah abg aku di bangi. Jadi boleh dikatakan setiap hari gak la aku brulang alik ke umah abg aku di bangi.

So, alkisahnyer, nk pegi brobat kt ctu kena buat appointment dulu la. Bile adik aku coll utk wat appmnt, alamak!!! Semua dah penuh. Bln 12 barulah ustaz tu free. Wah! Sampai cmtu skali ye. Urm, abah dan ma aku nmpak cm kecewa je. Tup2, aku teringat satu segmen kt wanita hari ini (wktu tu aku mc, so smptlh aku nengok WHI) tentang perubatan islam gak yg kt sg besi dan damansara. Zamdurani nama tmpt tu. Aku mntk adik dn abg aku search intrnetlh utk cari no fon tmpt tu.bile di cari dapatlah.En.hubby lak ckp kt aku tmpt tu kena naik tangga, sedangkan abh aku xbleh naik tangga. Then, ikhtiar punye ikhtiar, adik aku dpt jumpa satu ustaz ni yg buat rawatan kt umahnya.(ustaz dr Zamdurani) dan kami buat appmtn utk ke umahnyer.

Mlm tu abg-abg aku pegilah umah ustaz tub wk abah aku. Bila ustaz tu scan abah aku tu, dia ckp abah aku tu pun ade jgk gangguan . ustaz tu pun pelik sbb org stroke mesti kaki dan tangannyer x trase ape pun bile dicubit or dipukul. Tapi, abah aku ni, nyamuk ggit pun dia trase sakitnye. Ustaz tu pun bglh skit penerangan, mnyatakan pnyakit angina ahmar tu sbnrnyer dibawa oleh syaitan/jin, jadi sbb itu diminta kita amalkan doa utk elakkan angin ahmar. Ustaz tu ckp skrg2 nya skali dlm seumur hidup bacalah doa/ayt tu, insyaallah kite dielakkan drpd angina ahmar. Ustaz tu pun ckp, pnyakit angina ahmar ni mrupakan antr tanda2 kiamat sbb tu kite tgk skrg pnyakit tu smakin hr makin byk. Bbile aku fikir, aku renung, btl ckp ustaz tu. Jadi kengkawan kt cni, amalkan lah bace doa tu. Dah byk kt kedai2 buku ade jual buku doa angin ahmar. Hihii.sory mukaddimahnye panjang sgt. Yg nk disampaikan secoet je.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...