Thursday, September 23, 2010

~ Sikit Punyalah Susah ~

Apa kes aku nih. Haih, tadi aku buka akaun nuffnang aku. Mak aii, masih jauh lagi nak capai tahap untuk di bayar. Fuhhh, sikit punyalah susah mau dapat duit tambahan nih. Padanlah dengan aku, baru brape bulan jer aktif berbelog nih. Bersyukur jelah Yusmi Suhana heh dgn apa yg ada.



First2 tulis blog nie, just sesaje je nak try after aku ikut bengkel pelajar kt Taylor's Uni. College ttg cara nak bina blog. humm, Agak menarik tulis blog nih. Then, bila duk update blog, datanglah seorang hamba Allah ni, cakap kat aku, rugi if ade blog tapi tak daftar kt Cik Nuffnang. Katanya "nanti dpt buat duit skit2". aku dgn keberatan menjawab " ala, aku sesaje je tulis blog ni, Saje mengisi masa terluang". Kwn aku ckp lagi "ala, daftar jelah, bkn ssh pun".

Aku apalagi, trylah daftar. 1st try tak dapat, then 2nd try..yess, berjaya!!!. Dan sekarang bila dah daftar kt situ, mula lah aku selalu menjenguk kat web tu, bkn apa pun, nak tgk berapa duit masuk.


Ish, mata duitan betullah aku nih. Tak banyak pun dapatnya, ingat senang ke nak dapat duit yusmi suhana oii. Ko tu yusmi suhana, bkn rajin sangat pun update blog, time ko rajin ko update, time ko malas tu tak usah cakaplah. Anyway, sesapa kat sini nak join nuffnang tu, trylah. Dan bersyukurlah dgn apa yang kita dapat tu. Jangan duk bebel lebih-lebih lak nanti yup. Selamat mencuba.



1 comment:

Diela Zaimi said...

wahhh ade 2 blog...hebat...hehehe...
ok org cuba bantu ye...
sepatutnya dlm blog draft tu ade button utk msukkan link...bahagian atas 1 line dgn font sume tu...
kalo nk msukkan link just klik kat word 'link' dan taip website yg kita nk msukkan tu...
harap dpt membantu... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...