Tuesday, September 21, 2010

~ Pening Sudah ~

Salam semua..

Wahh..lme xjumpe kita kt blog nih. Bkn korang xtau aku ni kan penuh dgn sikap MALAS. Ade sape2 tau ape ubat yg plg mujarab utk penyakit nih. Huhu.

Haaa, korang teruja tak ngn tajuk entri aku ni. Hihi, pening sudah aku nih. Bkn disebabkan berita gumbira.Tapi disebabkan raya. Tapi bkn jugak pening sbb xcukup duit, lagi skali TAPI pening sbb mau msk ape utk open house nt.

En. Hubby sibuk mntak aku msk2 utk dia ajk kwn2 dia dtg umah. Lagi cantik pujukannye bile dia ckp, takkan aku tak nak jemput kwn2 aku, abg2 dan akak2 aku dtg umah. Makan2. Aku diam membisu jew. Aku ckp, blh, tapi mau msk yg simple2 jew. Dia bg cadangan buat bihun sup. Aku ckp, ok, nt aku try msk dlu. Then dia lak ckp xkn satu menu jew, blh tak buat nasi ayam katanye?.. Hai, ni makin lame makin up je nih. dan dia tambah lagi satu suh msk nasi minyak. Amboi2..en hubby..bkn main yer. huhuu.

Aku bg alasan, ssh nk msk byk2. sorg2 lak tu. Dia cpt2 jwb, "abg dah mntak kwn2 kt tpt keje abg tlg..diaorg nak..". Aku hanya diam seribu bahasa. Tak tau nk ckp ape lgi. Tup2 aku ckp, "tempah katering jelah..senang..xpenat2". then en.hubby stuju.

Tapi yg pening skrg nih, tak tau mau pilih menu ape, katering mane yg best, lgipun aku org br kt perumahan skrg ni, so, byk yg aku xtau area2 kt situ yg mne ade wat katering. Dan area situ pun mmg xbyk kedai makn melayu..huhuuu, tu yg buat aku pening tu..ada cadangan tak??.. Oklah, sekian saja tuk hr ni..esk jumpe lagi..daaaa

2 comments:

Diela Zaimi said...

emmm susah gak camni...
sedangkan org pun hari tu baru jamu adik beradik huby dlm 4,5 buah family tp mcm nk patah riuk pinggang...
yela masak sorang2 kan...
even buat soto je...
tp masak dr pagi smpai ke petang...
so better order katering je...
biarla diorang nk ckp x pandai masak ke ape, yg penting perut diorang kenyang...heheh
sue try la tanye jiran2 kat situ mane nk tempah catering yg sedap2...
mst diorang tau...
gud luck ek...

Pensel Cyber said...

tulh psl..ari tu msk nsi minyak dgn 3 ekor ayam pun dh rase cm dh krem dh kaki nih..huhuu..
urm, cm best gak wat soto..hihii, mau diela yg buat..ahakksss..
urm, ok, nt nk try tnye jiran2..thanks yup.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...