Tuesday, June 22, 2010

DI ALAM BARU...

Hari ini..merupakan hari ketiga aku di rumah bru dkt kinrara...hari ahad, bertolak dr kg jam 9.45 pg, jam 5 ptg aku dn suami tiba di rumah ni...msk je kt umah ni..aku trase something yg tibe2 m'buatkan aku sedih sgt....tp aku thn juga utk tdk menitiskan air mata...selesai solat, aku dn suami makan nsi kukus yg dibeli kt pekan sg.besi...slps mkn, aku trus baring kt sofa...tibe2 aku menangis..aku mula trasa jauh dgn family aku...dlu sblm kawin, after blk cuti skolah, aku msti duk umah abg aku dlu kt bangi..so, ank2 sdare ade...prasaan rindu kt ma abh tu krg la skit sbb aku still dkt ngn family aku...abg2..akak2 aku..skrg bile kawin ni, trase lain sgt2....mmg sronok dan bhgia bile kite bersama dgn org yg kita cintai dan sayangi...xdinafikan, rse mcm lengkap sgt idup nie...so, skrg, dh ade tggjwb..xblh terlalu manje lah ngn family...ssh gak bile kite t'lalu rapat ngn family nih...huhuuuu....so, kt sofa tu aku menangis tersedu2 (buat malu jekk)..bkn waktu kawin je aku cmnih..wktu blaja kt upsi dlu pun aku cmni..blk je dr cuti, sure aku nangis tringat kt umah..cm bdk2 je kan...wktu dh keje ni, nangis2 cmtu xdelh sbb blk dr cuti, aku kt umah abg aku dulu...tp, bile kawin, jd balik prngai buruk aku dulu2 tu..hahaha...nasib baik suami aku yg tersayang tu fhm...dia dh thu aku nangis tu sbb tringatkan ma abah aku kt kg....then, msuk 3hr aku kt umah ni, aku dh mula serasi kt umah ni...
suami aku byk membantu aku..kemas brg2 kt umah ni..maklumlh...br pindah brg, so, rumah bersepah lah skit...dia thu aku tringat kt family aku, dia bg aku blk bangi jumpe k.mila n ank2 sdare aku yg lain...huhuuu..thanks b kerana terlalu memahami khendk ht su...:)huhuuu..
urm....isnin dan ari ni aku still cuti..but, my hubby dh mula keje dh isnin tu..so, duk sorg2
kt umah ni, aku mula blaja la buat2 keje umah..
mop lantai, basuh baju, kemas brg yg still xabih kmas ag ni...huuuu...
sblm2 ni, aku bkn biase sgt wat keje cmni..msk apatah lg..
so, skrg, padan muke aku, smua kne wat sndiri..
xde lg bibit or yenni tlg jemurkan baju2 aku..
smua nya aku kne wat sndr..dh namanyer isteri org...
so, kenalh buat smua tu...hahahaaa.....
xpe..ni stu pmbljrn utk aku..kalo x..xdenyer aku nk usaha buat keje2 ni..
utk my hubby...sabar yer....syg akn b'usha utk jd istri terbaik buat b....byk perkara yg plu syg blaja lg..so, truskn bg smngat dn sokongan utk syg k....hihiii...
oklh..cukup utk ari ni..aku nk g mandi jap...sejam lg my hubby blk...daaaaaaaa.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...