Monday, May 25, 2009

HARI GURU




wah...sronoknyer....bile dh btl jg antr golongn pndidik nie...
baru aku tau betapa sronoknya smbut hr guru nie...mana taknye..the day yg blh kita berseronok atr mber2...student..yela, slalunya g skolah serius aje kdaannya..maklumlah cover sopan..hikhik..so, hr tue hr tuk guru2 lepaskan yg cover2 slama nie..huhu...
dulu, aku rasa cm jd cikgu nie xbest jer..dn mmg aku xminat lgsung nak jd cikgu nie..mse form 6 dlu, aku b'cdg nk ambik law..but my mum xkasi..bkn aku xlayak mintak..result aku strong kata cikgu aku la..yela antr best student skulah..hihihi..tp bila my mum xkasi, aku dh xde mood nk isi borang upu aku..yela, dlu mse aku dpt tawaran ke politeknik utk food tech dip, my mum dh xkasi dh..suh aku ambik gak form 6...bila dh dpt result lak..suh aku jd cikgu..my mum say, jd cikgu nie snang..byk cuti..blh jage ank..huhu..tul ke..so, aku pun apply kt upu tue 7 pilihan smuanya pendidkan dan pilihan last aku buat law..pelikkan, patutnya aku ltk law kt first choice..tp aku isi tue skadar nk mmuaskan hati aku je yg lara nie..huhu..
urm, skrg bila dh jd cikgu nie, aku dh mula sronok ngn keje aku..cuma kdg2 tue stress gak la ngan krenah student yg entah apa2..tp nk wat cmane..bdk2..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...